Naleśnik budyniowy - Dietetyk Poznań

Naleśnik budyniowy

Witam kochani, dzisiaj podaję przepis na moje nowe odkrycie ( dzięki mojej klientce, która podała mi ten przepis), a mianowicie na naleśnika budyniowego. Skład i sposób przygotowania banalnie prosty. Nie ma prawa nie wyjść 🙂

Składniki:

2 jajka

1 torebka budyniu ( u mnie kakaowy)

1 łyżka oleju rzepakowego

 

Kaloryczność samego naleśnika bez dodatków to: 350 kcal

 

Sposób przygotowania: Jaja razem z budyniem zmiksować na gładką masę. Na patelni rozsmarować pędzelkiem 1 łyżkę oliwy i rozgrzać. Wlać masę jajeczno-budyniową i smażyć z dwóch stron. Naleśnik gotowy 🙂

 

Mój jest podany z łyżeczką dżemu brzoskwiniowego, 1 morelą i 1 bananem.

Kaloryczność porcji widocznej na zdjęciu to: 465 kcal

Białko: 13,8 g

Tłuszcze: 18 g

Węglowodany: 63,3