Spaghetti w wersji light

  • -

Spaghetti w wersji light

Category : Bez kategorii

 

Składniki:
papryka czerwona 70 g
mięso z piersi indyka 100 g
makaron spaghetti z mąki pełnoziarnistej 70 g
cebula 40 g
pomidory czerwone w puszcze 100 g
olej rzepakowy uniwersalny 8g
natka pietruszki 10g

Energia –> 440 kcal
Białko –> 32 g
Tłuszcze –> 10 g
Węglowodany –> 63 g

Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy all dante. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju rzepakowego, rozgrzewamy. Dodajemy mięso i przyprawiamy – solą, pieprzem, można dodać trochę papryki (wg uznania). Mięso trzymamy na ogniu, przez 5 minut, dodajemy trochę wody (niewielką ilość tyle aby się nie przypalało mięso). Cebulę siekamy, dodajemy do mięsa, paprykę kroimy w kostkę i również dodajemy. Na koniec dodajemy pomidory z puszki i wszystko przyprawiamy – ulubionymi ziołami. Dusimy jeszcze kilka minut. Podajemy z makaronem pełnoziarnistym.

Zdjęcie użytkownika Poradnia Dietetyczna "Balance".