Bułeczki twarogowe z owocami

Bułeczki twarogowe z owocami

POTRZEBNE SKŁADNIKI:

( u mnie wyszło 6 dość dużych bułeczek z podanej porcji)

  1. 250 g twarogu chudego lub półtłustego
  2. 3 łyżki stałej części mleczka kokosowego
  3. 2 jajka
  4. 2 szklanki mąki pszennej ( można użyć innej)
  5. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  6. 6 łyżek cukru kokosowego (ksylitolu)
  7. 1 /4 ugotowanego budyniu według przepisu na opakowaniu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Jajka, ser twarogowy, mleczko kokosowe i ksylitol, mieszamy łyżką lub widelcem, do momentu połączenia się wszystkich składników
  2. Do powstałej masy, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy wstępnie łyżką, a następnie ugniatamy ciasto w misce rękoma.
  3. Tak powstałe ciasto, wyciągamy rękoma, formujemy kulki i rozpłaszczamy na blaszce tworząc bułeczki – boki powinny być wyższe, aby budyń nie wypłynął.
  4. Budyń gotujemy według instrukcji i po lekkim ostygnięciu wykładamy łyżką na środek bułeczek.
  5. Na budyń dodajemy owoce (u mnie mrożone borówki).
  6. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 190 stopniach przez 15-18 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA ( 1 bułeczki)

ENERGIA: 320 kcal

BIAŁKO: 16,9 g

TŁUSZCZE: 5,7 g

WĘGLOWODANY: 57,7 g

Posted on: 15 marca 2020admin