Czekośliwka czyli czekolada ze śliwek

POTRZEBNE SKŁADNIKI:

  • śliwki ( słodki gatunek) 500 g
  • masło 20 g ( łyżka)
  • kakao 4 łyżki
  • ksylitol 4 łyżki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Śliwki umyj i wydrąż z nich pestki.
  2. W garnku rozpuść masło i smaż na nim pokrojone śliwki.
  3. Smaż śliwki do momentu aż będą miękkie i puszczą sok.
  4. Dodaj do śliwek 4 łyżki kakao i 4 łyżki ksylitolu.
  5. Zblenduj na gładką masę.
  6. Przełóż do słoiczków.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 1 ŁYŻKĘ ( 20 g)

ENERGIA: 24 kcal

BIAŁKO: 0.3 g

TŁUSZCZE: 1.0 g

WĘGLOWODANY: 4.3 g

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
GOOGLE
YOUTUBE
LINKEDIN
Instagram