Galaretka jogurtowa z owocami

Składniki na 2 porcje:

  • 1 galaretka ja użyłam Dr Oetker truskawkowej
  • 1 jogurt naturalny 180 g
  • owoce

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody.
  2. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
  3. Dodajemy jogurt naturalny i miksujemy.
  4. Przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na 2 godziny
  5. Dekorujemy owocami sezonowymi ( dowolnymi). Ja dodałam jagody, borówki i maliny.

Wartość odżywcza na 1 porcję:

energia: 230 kcal

białko: 9,5 g

tłuszcze: 2,2 g

węglowodany: 44,5 g

błonnik: 1,8 g

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
GOOGLE
YOUTUBE
LINKEDIN
Instagram