POTRZEBNE SKŁADNIKI:
1 banan
100 g truskawek
1 skyr pitny Pilos 330 ml ( smak dowolny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Lody truskawkowo – bananowe: Banana pokroić w paski o grubości ok. 2 cm i zamrozić. Minimalnie powinno być to 2 h w zamrażalniku, jednak najlepiej zrobić to dzień wcześniej i pozostawić go na całą noc.
Truskawki również zamrozić lub kupić od razu mrożone.
Owoce umieścić w blenderze, dolać jogurt skyr. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i przelać do foremek. Ja mam akurat z Ikei z pastyczkiem ale można do innych. Włożyć ponownie do zamrażarki na minimum 2 h.

Smacznego!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 1 SZTUKĘ:
ENERGIA: 40,2 KCAL
BIAŁKO: 3,4 G
TŁUSZCZE: 0,2 G
WĘGLOWODANY: 6,5 G
BŁONNIK: 0,5 G