Młoda kapusta z pomidorami i koperkiem

POTRZEBNE SKŁADNIKI:

młoda kapusta 1 główka

2 cebule

4 pomidory

pęczek koperku

2 łyżki oleju rzepakowego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
  2. Pomidory sparz i obierz ze skórki.
  3. Rozgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego w garnku, podsmaż cebulę i dodaj pokrojone pomidory. Całość przesmaż.
  4. Kapustę poszatkuj i dodaj do cebuli i pomidorów. Dodaj listek laurowy i ziele angielskie.
  5. Gotuj na wolnym ogniu do miękkości kapusty.
  6. Przypraw solą, pieprzem oraz dodaj posiekany koperek.

Smacznego !!!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA 1 porcji 200 g

ENERGIA: 76, 5 kcal

BIAŁKO: 2,7 g

TŁUSZCZE: 3,6 g

WĘGLOWODANY: 12,1 g

BŁONNIK: 4 g

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
GOOGLE
YOUTUBE
LINKEDIN
Instagram