Pasta z fasoli

dieta Poznań

Potrzebne składniki:

  • puszka białej fasoli ( moja była w sosie pomidorowym ale może być zwykła)
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę posiekaj.
  2. Podsmaż cebulę na 1 łyżce oleju.
  3. Dodaj odsączoną fasolę, przypraw solą i pieprzem.
  4. Uduś całość widelcem ( nie blenduj bo zrobi się ciapa)

Składniki odżywcze na 1 porcję ( 100 g czyli 1/3 z podanej porcji)

Energia: 110,6 kcal

Białko: 5,3 g

Tłuszcz: 3,4 g

Węglowodany: 15,3 g

Błonnik: 3,3 g

Poradnia dietetyczna Balance Sylwia Rozenkop-Nowaczyk
ul. Wybickiego Józefa 12
60-148 Poznań
tel: 725442990
email: dietetykbalance@gmail.com
NIP: 7891746956
Numer REGON: 362143153

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
GOOGLE
YOUTUBE
LINKEDIN
Instagram