Pieczony pstrąg łososiowy

Potrzebne składniki:

  • pstrąg łososiowy ( 150 g na 1 porcję)
  • cytryna ( 2 plastry)
  • przyprawy ( sól, pieprz, zioła toskańskie lub inne według uznania)
  • U mnie jako dodatek puree ziemniaczane i gotowany bukiet jarzyn)

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj naczynie żaroodporne i ułóż na nim rybę.
  2. Przypraw rybę ( sól, pieprz, zioła) i podlej wodą.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 160 stopni na 40 minut.
  4. Podawaj z dodatkiem warzywnym.

Wartość odżywcza pieczonej ryby ( bez dodatków):

ENERGIA: 249 kcal

BIAŁKO: 27,8 g

TŁUSZCZE: 15,5 g

WĘGLOWODANY: 0 g

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
GOOGLE
YOUTUBE
LINKEDIN
Instagram