Spaghetti z krewetkami i pomidorami

dietetyk Poznań

Potrzebne składniki:

  • krewetki ( 1 małe opakowanie) ja miałam mrożone
  • 1 średni pomidor 150 g
  • czosnek 3 ząbki 15 g
  • pietruszka, liście 20 g
  • makaron spaghetti ( ja miałam z dynią z Lidla)
  • masło 1 łyżeczka 5 g

Sposób przygotowania:

  1. Masło rozpuść na patelni i wrzuć krewetki. Smaż około 3 -4 minuty.
  2. Pietruszkę i czosnek posiekaj, a następnie dodaj do krewetek.
  3. Ugotuj makaron wg. przepisu na opakowaniu.
  4. Pomidora pokrój w kostkę i dodaj do krewetek.
  5. Ugotowany makaron dodaj do całości i chwilę podsmaż dokładnie mieszając.
  6. Zjedz ze smakiem ! 🙂

Składniki odżywcze na 1 porcję:

Energia: 341 kcal

Białko: 20,8 g

Tłuszcze: 3,2 g

Węglowodany: 63,6 g

Błonnik: 2,0 g

Poradnia dietetyczna “Balance”

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
GOOGLE
YOUTUBE
LINKEDIN
Instagram